Mulgi vald tunnustas noorsootöö valdkonna tegijaid

Mulgi valla noorsootöö tegijate tunnustamise eesmärk on arvestada ja tunnustada noorte saavutusi Mulgi vallas, noorte eluolu parandamisele kaasaaitamises, noorte vaba aja veetmise võimaluste arendamises, noorte huvide eest seismises, noorte omaalgatusliku tegevuse ja ettevõtlikkuse propageerimises aasta jooksul.

1. detsembril tunnustati Abja Noortekeskuses toimunud tunnustussündmusel Mulgi valla 2023. aasta noorsootöö valdkonna silmapaistvamaid tegijaid.

Mulgi valla aasta noorsootöö teo tunnustamiseks, esitati kaks ettepanekut, üks nominent oli Halliste Põhikooli ettevõtmised. Mulgi valla aasta noorsootöö teo aunimetus omistati tantsukonkurss „Rise and Dance 2023", Abja Noortekeskuse ettevõtlusringi „Dream Team" noortele koosseisus: Emily Karu, Angelika Tukk, Laura-Liisa Raal, Lisandra Steiner, Cäroly Lisette Kasela, Helina Prii, Angelina Tiru, Kaspar Kraus, Renek Repponen, Robin September ja Karl Kallissaar.

Ettevõtlusring „Dream Team" tegutseb kolmandat hooaega ning on võtnud südameasjaks  korraldada üle- Eestiline tantsukonkurss „Rise and Dance."

Korraldamisega alustavad noored hooaja algusest peale. Nad koondavad ideid, analüüsivad eelmise hooaja saavutusi, kaardistavad plusse ja miinuseid ning kavandavad plaane. Lisaks sõlmivad kokkuleppeid koostööpartneritega nii kohalike kui ka väljastpoolt valda ja maakonda - noored teevad seda ise juhendaja juhendamisel.

Tiimi liikmetel on kõigil oma roll ning ülesanded on omavahel jagatud. Oma ülesannete eest vastutavad noored kuni sündmuse lõpuni.

Tiimi liikmed kaasavad ka kohalikke noori: vabatahtlikud, fotograafid, meediaring. Konkurss kasvab iga aastaga maakonna võrra. 2023. aastal „Rise and Dance" osalesid  Viljandi, Valga ja Võru maakondade tantsijad. Abja Spordi- ja Tervisekeskus täitus osalejate ja pealtvaatajatega. Pealtvaatajaid oli käesoleval aastal 542 ja osalejaid 679. Osalejad oli vanuses 3- 46 aastat.

Noored saavad iga aastaga konkursi korraldamisel iseseisvamaks - lahendasid probleeme kiiresti ning nende pingetaluvus hea. Omavaheline koostöö on sujuv ja tulemuslik. Ettevõtlusringi „Dream Team" liikmed on eeskujuks väga paljudele noortele oma ideedega ja sihikindlusega. Nende tahe korraldada midagi suurt, mis kõnetab Eesti noori, on imetlusväärne!

Aunimetuse saajaid õnnitlesid vallavanem Imre Jugomäe, abivallavanem Ardo Agasild ning haridus- ja noorsootööspetsialist Reelika Liivak.

„ Super hea meel on näha, et meil sellised ägedad ja tublid noored kes on ise valmis tegutsema. Sellise suure ürituse korraldamine annab kindlasti head kogemust mida ka tulevikus kasutada," ütles vallavanem Imre Jugomäe.

 

Tunnustatuid autasustati tänukirja ja preemiaga. Kingitud lilleseaded valmistas lillepood Eva Lilled.

Aitäh märkamast ja palju õnne!

 

Reelika Liivak

Haridus- ja noorsootööspetsialist