« Tagasi

30. oktoobril avati Abja lasteaia renoveeritud ruumid

30. oktoobri õhtupoolikul toimus Abja lasteaia renoveeritud ruumide ja uuenenud välisilme avamine. Lasteaia ette kogunenud inimestele kõnelesid tehtud töödest nii direktor kui vallavanem. Tänutäheks esitasid lapsed uue hoone trepil oravakese laulu. Aulas oli tervituslaud, kus pakuti Orvakese kooki ja muud head paremat ning taustal mängis video lasteaia tegemistest. Uues osas oli lasteaia vanade fotode näitus, kus äratundmist ja nostalgiat oli omajagu. Käesolev renoveerimine parendas tugevalt lasteaia sisekliimat ning lahendas lasteaia kohtade ja ruumipuuduse muresid. Lisarühma näol on võimalus nüüd rohkem lapsi vastu võtta ning maja kõige pisemadki said uue pesa.

Energiatõhususe parendamise raames vahetati välja küttesüsteemid ja paigaldati ventilatsioon ja peale 22. aastat on hoone taas lasteaia valduses. Endise perearstikeskuse ruumid ehitati ümber lasteaia ruumideks. Sõimerühma lapsed kolisid esimesele korrusele uude rühmaruumi, lisaks ehitati välja nõetele vastav riietusruum kuivatuskappidega, tegevustetuba ja õppeklass. Paigaldati katusele päikesepaneelid ja tehti korda majaesine pinnakate. Ümberehitus läks maksma suurusjärgus pool miljonit eurot, millest natuke alla viiendiku saadi keskkonnainvesteeringute keskuselt.

Pildigalerii